Fase 4 van het Atkinsdieet


Gefeliciteerd! Je hebt je streefgewicht bereikt. De rest van je leven zit je nu in fase 4.
In fase 4 houd je je aan je persoonlijke koolhydratenniveau. Dat is dus de grens die je in fase 3 gevonden hebt. Het kan betekenen dat je zo af en toe eens een (volkoren)boterham kan eten, of wat zilvervliesrijst of zelfs een aardappel. Misschien verdraag je 80 gram koolhydraten per dag. Maar misschien ook ligt jouw grens bij 40 gram. Dit is echt voor iedereen verschillend.
Fase 4 komt er dus gewoon op neer dat je niet aankomt en geen suiker of geraffineerde koolhydraten (witbrood/witmeel producten, witte rijst etc.) eet.

Aankomen
Wanneer je toch een paar kilo bent aangekomen, of wanneer je fors hebt "gezondigd" dan ga je terug naar inductie en bouw je de verschillende fasen na een paar dagen weer op. Het is niet de bedoeling steeds maar te zondigen en dan weer in inductie te gaan. Je hebt kans dat dat op een gegeven moment niet meer werkt voor jou!

Een leven lang Atkins
Atkins is geen dieet maar een leefwijze. Wie besluit te stoppen met het dieet zal waarschijnlijk vrij snel weer aankomen. Maar ook alle lichamelijk klachten kunnen weer terugkomen. Het is dus zeker de moeite waard om Atkins voor de rest van je leven te blijven volgen!