quiche

Plaats hier alleen recepten voor fase 1
Marian
Site Admin
Berichten: 8515
Lid geworden op: Vr 09 Mar 2007, 12:04:57
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 28-02-2000
Land: Nederland
fase: 2
Locatie: Hoofddorp
Contact:

quiche

Berichtdoor Marian » Ma 26 Mar 2007, 17:29:30

Mix een bakje huttenkase (200 gram) en een bolletje mozzarella met 3 eieren glad. Doe er een zakje geraspte kaas naar keuze door, vulling naar smaak (bv. vlees, champignons, paprika, spinazie, ham, bacon, salami etc.).
Doe het in een ingevette ovenschaal en zet in de oven op 180 graden ca. 1 uur. Makkelijk opnieuw op te warmen in de magnetron maar koud ook heel lekker.

Vanaf fase 2: haal na ca. 40 minuten uit de oven, smeer er een laagje pastasaus overheen en strooi daar wat parmesaanse kaas op. Zet nog een kwartier terug in de oven.

* Edit 25-1-05* voor de meet zat er een zakje boerensoepgroente van AH door (zonder de wortel) en ca. 200 gram kleingesneden cervelaatworst - zo'n grote van de Lidl).
De pastasaus was de Traditional van Heinz met 5,7 kh per 100 gram.

Marian
Site Admin
Berichten: 8515
Lid geworden op: Vr 09 Mar 2007, 12:04:57
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 28-02-2000
Land: Nederland
fase: 2
Locatie: Hoofddorp
Contact:

Re: quiche

Berichtdoor Marian » Di 28 Sep 2010, 08:00:00

Ik heb deze gisteren gemaakt met zuurkool en spekjes, en in plaats van pastasaus plakjes smeltkaas. Was heeeerlijk :w00t:

Zo heb ik het gedaan:

1 bakje huttenkäse (= 200 gram)
1 bolletje mozzarella (= 125 gram)
3 grote eieren
4 plakjes cheddar smeltkaas

allemaal bij elkaar in de blender een glad mengsel van maken.
Mengsel in beslagkom gieten, pakje zuurkool laten uitlekken en vocht nog een beetje extra eruit knijpen, bij het mengsel doen en staafmixer erin.
Daarna zakje (200 gram) geraspte goudse erbij, pakje spekjes (200 gram) en kleingesneden halve rookworst erdoor roeren en in quichevorm of springvorm 3 kwartier in de oven op 210 graden.
Uit de oven halen, bedekken met plakjes cheddar smeltkaas, nog wat geraspte goudse erover strooien en nog 20 minuten in de oven zetten.

Zowel warm als koud erg lekker, alleen als hij warm is komt de smaak van de cheddar wel beter tot zijn recht vind ik.

Miranda
Erelid
Berichten: 5224
Lid geworden op: Vr 09 Mar 2007, 15:58:12
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
Locatie: Noord-Holland
Contact:

Re: quiche

Berichtdoor Miranda » Di 28 Sep 2010, 08:43:19

:kwijl: dat klinkt ook erg lekker! Ga ik ook eens proberen.

Hendien
Berichten: 14626
Lid geworden op: Wo 28 Mar 2007, 13:56:55

Re: quiche

Berichtdoor Hendien » Wo 05 Jan 2011, 14:00:56

Dit is de quiche die je ook op de meeting bij je had?

Marian
Site Admin
Berichten: 8515
Lid geworden op: Vr 09 Mar 2007, 12:04:57
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 28-02-2000
Land: Nederland
fase: 2
Locatie: Hoofddorp
Contact:

Re: quiche

Berichtdoor Marian » Wo 05 Jan 2011, 14:38:49

:ja:

Hendien
Berichten: 14626
Lid geworden op: Wo 28 Mar 2007, 13:56:55

Re: quiche

Berichtdoor Hendien » Wo 05 Jan 2011, 15:22:12

Oké, kijken wat Jan er van vind, ik vind die fijngemixte zuurkool een beetje raar :|

Hendien
Berichten: 14626
Lid geworden op: Wo 28 Mar 2007, 13:56:55

Re: quiche

Berichtdoor Hendien » Wo 05 Jan 2011, 17:27:28

Zo staat in de oven

Lafje
Berichten: 3609
Lid geworden op: Ma 06 Dec 2010, 22:41:01
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: oktober 2010
Land: Frankrijk
fase: 4

Re: quiche

Berichtdoor Lafje » Wo 05 Jan 2011, 18:16:22

:me: Het recept lijkt mij lekker maar welk recept dan ook ik maak altijd een bodem van geprakte corned beef met een eetlepel gebroken lijnzaad. Goed mengen en een soort deegbodem maken, aandrukken en gladstrijken. Deze bodem wordt niet eerst gebakken, gewoon tegelijkertijd met de vulling. Niet van "echt" te onderscheiden en echt zeer lekker :ja: :ja: .
Eet smakelijk, Carla

*Ganna*
Berichten: 7206
Lid geworden op: Ma 30 Aug 2010, 09:04:45
Geslacht: vrouw

Re: quiche

Berichtdoor *Ganna* » Wo 05 Jan 2011, 18:18:27

En wat is dan 'echt'? Bladerdeeg ofzo?
Wat een grappige vinding omdat zo te doen.

Lafje
Berichten: 3609
Lid geworden op: Ma 06 Dec 2010, 22:41:01
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: oktober 2010
Land: Frankrijk
fase: 4

Re: quiche

Berichtdoor Lafje » Wo 05 Jan 2011, 19:48:01

:ja: Het resultaat lijkt echt op een deegbodem, de meeste mensen weten niet wat het is. de combinatie van de coned beef met het lijnzaad is echt net echt !!!

*Ganna*
Berichten: 7206
Lid geworden op: Ma 30 Aug 2010, 09:04:45
Geslacht: vrouw

Re: quiche

Berichtdoor *Ganna* » Wo 05 Jan 2011, 19:50:03

:D Ik vind het een bizarre combinatie, maar ga het eens proberen! :wink:

jetkadet
Berichten: 120
Lid geworden op: Di 01 Jun 2010, 21:43:17

Re: quiche

Berichtdoor jetkadet » Wo 05 Jan 2011, 19:55:04

thanx :-D

ga het ook proberen

Hendien
Berichten: 14626
Lid geworden op: Wo 28 Mar 2007, 13:56:55

Re: quiche

Berichtdoor Hendien » Wo 05 Jan 2011, 20:20:59

Ik hoor het wel. Ïk heb de bodem en zijkanten van deeg nooit gemist en de meeeeters ook niet

Lafje
Berichten: 3609
Lid geworden op: Ma 06 Dec 2010, 22:41:01
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: oktober 2010
Land: Frankrijk
fase: 4

Re: quiche

Berichtdoor Lafje » Wo 05 Jan 2011, 21:42:10

:woohoo: Nog even over die quiche bodem,het is echt echt als de quiche koel is, beter nog kamertemperatuur. Ik bak altijd een vierkante quiche, snij vierkantjes en vries ze als borrelhapjes in. dat was het dan :weg: :)

Maan
Site Admin
Berichten: 19227
Lid geworden op: Vr 09 Mar 2007, 10:38:41
Atkins sinds: januari 2003
fase: 4
Locatie: Cruquius
Contact:

Re: quiche

Berichtdoor Maan » Wo 05 Jan 2011, 22:25:28

spannende bodem! ga ik zeker proberen!


Terug naar “Inductierecepten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten