dandan "noodles"

AVDL
Berichten: 2
Lid geworden op: Di 12 Mei 2020, 11:09:59
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 10-05-2020
Land: Nederland
fase: 1

dandan "noodles"

Berichtdoor AVDL » Do 14 Mei 2020, 07:37:51

6 el zonnebloemolie
1 tl chilivlokken
1 tl 5 spice poeder
4 struiken paksoi
2 cm verse gember
2 tenen knoflook
2 bosuitjes
4 el sojasaus
2 el Souq tahina
4 el water
300 g half-om-halfgehakt
1 el honing/scheutje zoetstof
*voor de noodles gebruik ik een courgette die ik door de spirelli heen draai. Even stomen of kort bakken in een beetje kokosolie.



Breng in een steelpan de zonnebloemolie met de chilivlokken aan de kook. Zet het vuur uit, voeg de 5 spice toe en laat 5 min. trekken.
Snijd ondertussen een stukje van de onderkant van de paksoi en snijd de paksoi in kwarten. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd de bosui in zo dun mogelijke ringen. Bereid de courgette noodles en zet deze klaar.
Roer een dressing van de chili-olie, sojasaus, tahin en het water.
Roerbak het gehakt in een droge wok of koekenpan in ca. 8 min. rul. Voeg de honing/zoetstof toe en roerbak 1 min (het gehakt word door de honing wat krokant, wat erg lekker is. met zoetstof blijft deze meer als gewoon rul gehakt). mee. Voeg de gember en knoflook toe en bak 2 min. Voeg de paksoi toe, zet het vuur hoog en bak nog 2 min.
Voeg de noedels toe. Giet de dressing erover en meng zodat alle noedels een laagje dressing krijgen. Verdeel de noedels over de kommen en bestrooi met de bosui.

Terug naar “Vleesrecepten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast