Koolrabi gevuld met forel en dille, van Felix Wilbrink

Vlindertje
Berichten: 4169
Lid geworden op: Zo 17 Apr 2011, 18:40:28
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
fase: 4
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Koolrabi gevuld met forel en dille, van Felix Wilbrink

Berichtdoor Vlindertje » Ma 03 Sep 2012, 20:19:33

Koolrabi gevuld met forel en dille
van Felix Wilbrink
Afbeelding
Nodig:

4 koolrabi’s
1 eetl boter
2 sjalotten gehakt
1 scheut droge witte wijn
200 ml groentebouillon
150 ml slagroom
zout en peper naar smaak
4 forelfilets
rasp van een 1/2 biologische citroen
1 eetl gehakte dille

Bereidingswijze:

Ietsje meer werk dan anders, dit recept, maar dat moet haast wel. We willen nog een beetje in vakantiestemming blijven, toch.
Je kunt ook een andere vis zoals makreel nemen.
Maar forel is wel heel lekker.
Snij met een scherp mes een deksel van de koolrabi en hol ze uit.
Kook de uitgeholde koolrabi zacht in zout water.
Het binnenste van de koolrabi en de deksel grof hakken.
In een pan boter smelten en de gehakte koolrabi en de gesnipperde sjalotten aanzetten en stoven in de witte wijn, de groentebouillon en slagroom.
Met een staafmixer fijn pureren en op smaak brengen met zout en peper.

De forelfilets in kleine stukken van 2 cm. snijden en in de warme koolrabisaus ongeveer 5 minuten lang laten trekken.
De stukjes forel uit de saus nemen en over de warme uitgeholde koolrabi’s verdelen.
De saus nog even opnieuw schuimig mixen, de geraspte citroenschil en gehakte dille toevoegen en de visstukjes hiermee overgieten.

Meer recepten op http://www.etenengenieten.nl

Terug naar “Visrecepten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast