Gar­na­len­cur­ry

Vlindertje
Berichten: 4169
Lid geworden op: Zo 17 Apr 2011, 18:40:28
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
fase: 4
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Gar­na­len­cur­ry

Berichtdoor Vlindertje » Wo 12 Sep 2012, 21:18:56

Gar­na­len­cur­ry
recept voor 2 personen
4 gram kh per portie.

Ingrediënten
2 rode uien
2 teentjes knoflook
2 cm verse gemberwortel +
2 bakjes cocktailgarnalen (a 125 g)
1/2 eetlepel milde currypasta (pot a 283 g)
2 eetlepels olie
1/2 theelepel gemalen kardemomfruit
2 eetlepels zure room
1/2 blikje kokosmelk (a 400 ml)
zout

Bereiden
Uien en knoflook pellen en gember schillen.
In keukenmachine ui, knoflook en gember tot pasta pureren.
Garnalen bestrijken met klein beetje currypasta.
In wok 1 eetlepel olie verhitten en garnalen al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
Garnalen op bord scheppen.
In wok rest van olie verhitten.
Rest van currypasta met kardemom erdoor roeren.
Uienpasta toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes fruiten.
Zure room en kokosmelk erdoor roeren en geheel ca. 5 minuten laten pruttelen tot dikke saus ontstaat.
Garnalen erdoor scheppen en nog ca. 2 minuten meewarmen.
Op smaak brengen met zout.
Lekker met de vegetarische ge­stoof­de spi­na­zie met ver­se kaas

Terug naar “Visrecepten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast