UIENSOEP MET KROKANT KORSTJE

yavana
Berichten: 761
Lid geworden op: Wo 16 Jan 2008, 07:32:48
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 2003
Land: Nederland
fase: 4
Locatie: uithoorn

UIENSOEP MET KROKANT KORSTJE

Berichtdoor yavana » Zo 14 Jul 2013, 15:54:10

UIENSOEP MET KROKANT KORSTJE

vind uiensoep met zo'n korstje altijd zo lekker,maar daar zit altijd brood in. Dus bedacht ik het volgende
VOOR 3 A 4 PERSONEN
Ingredienten
25 a 35 gr boter
150 gram - 300 gr uien, in dunne ringen gesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
1 liter runder-of kippenbouillon
125 ml witte droge wijn (kan ook zonder) <<<<<
1 laurierblad
1 takje tijm
Zout en peper
3 eiwitten (dus het eiwit van drie eieren)
eigeel kun je door de soep doen.
50 Gram Gruyère, geraspt of andere pittige kaas
Bereidingswijze
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 25 minuten, of totdat de uien diep goudbruin zijn en beginnen te karameliseren.
Voeg de knoflook toe en blijf 2 minuten roeren. Voeg nu langzaam en al roerend de bouillon en eventueel de wijn toe en breng aan de kook. Voeg het laurierblad en de takjes tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Doe een deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder het laurierblad en de takjes tijm en proef of de soep goed van smaak is. Verwarm de grill voor.
3 soepkommen en schep de soep erover. Bestrooi met geraspte Gruyère kaas met de eiwitten en zet de soep onder de grill tot de kaas goudbruin en gesmolten is. Dien onmiddellijk op.
mocht het niet lukken,omdat de kaas naar beneden zakt.
DAN KUN JE OOK IN DE OVEN OP EEN APART SCHAALTJE DE EIWIT MET KAAS LATEN SMELTEN OP 180 GRADEN VOOR 10 MINUTEN. Het soort broodje wat er is doe je op je soep.

Terug naar “Soepen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast