Waterkerssoep met blauwe kaas

Clau
Berichten: 103
Lid geworden op: Za 03 Jan 2009, 19:38:34

Waterkerssoep met blauwe kaas

Berichtdoor Clau » Zo 18 Jan 2009, 13:03:41

Voor 6 personen

6 dl groentebouillon
225 gr waterkers
150gr blauwe kaas (bijv gorgonzola)
1.5 dl yoghurt

Giet de bouiloun in een pan en breng deze tegen de kook aan
Verwijder grote steeltjes vd waterkers en doe ze in de pan en verhit 2-3 min totdat ze zacht is
Laat de soep niet koken

Verkruimel de kaas in de soep en laat nog 1 min pruttelen tot de kaas is gesmolten
Pureer de soep in een blender of keukenmachine (staafmixer) tot een glad geheel

Terug in de pan dan de yoghurt erdoor en voeg eventueel nog peper en zout toe
Waarschijnlijk is extra zou niet nodig omdat blauwe kaas al vrij zout is
Verhit de soep op laag vuur maar niet laten koken

:eten: :eten: :eten: :eten: :eten: :eten: :eten: :eten: :eten: :eten: :eten: :eten: :eten: :eten:

(uit het boek de koolhydraatarme keuken van Elaine Gardner - ISBN 90 5920 292 9)
Wel zelf de kh tellen omdat atkins een andere telling heeft, na wat blijkt..
het boek geeft 4.9 aan, maar volgens atkins is het iets meer..

Terug naar “Soepen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast