Cantharellensoep, van Felix Wilbrink

Vlindertje
Berichten: 4169
Lid geworden op: Zo 17 Apr 2011, 18:40:28
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
fase: 4
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Cantharellensoep, van Felix Wilbrink

Berichtdoor Vlindertje » Do 18 Okt 2012, 09:47:02

Cantharellensoep
Afbeelding
Nodig:
200 gr cantharellen
1 grote geraspte ui
50 gr fijngehakte bacon
1 eetl boter
3 dl vleesbouillon
1 eetl cognac
1 ½ dl room
Vers gemalen peper en zout

Bereidingswijze:

Maak de cantharellen schoon.
Niet van die supermooie nemen hoor, tweede kwaliteit betekent gewoon wat beter poetsen.
Hak ze tot kruimels.
Pel de ui en rasp (!) die grof.
Hak de bacon fijn.
Nou het zal duidelijk zijn, met boter aanzetten.
Eerst de bacon, dan de ui en later de cantharellen.
Als die vocht gaan afgeven, aanlengen met de bouillon en dan de staafmixer er even in.
Niet te lang, je mag best nog wat stukjes proeven, vind ik.
Voor het opdienen de room en doorroeren, even laten verwarmen en dan een scheutje cognac.

We hebben het hier over zo’n prachtgerecht, een echt soepje vooraf, dat je maar iets heel moois als hoofdmaaltijd moet bedenken. In ieder geval in ene mooi soepkommetje serveren. Alles is helemaal af met een echte soepstengel (ja, hoor, die bestaan nog) en wat fijngehakte peterselie er over.

Terug naar “Soepen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast