Carbonara saus

Niniki
Berichten: 2045
Lid geworden op: Zo 04 Mei 2008, 12:13:28
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
fase: 1
Locatie: Domburg

Carbonara saus

Berichtdoor Niniki » Wo 14 Aug 2019, 15:32:15

In plaats van de carbonarasaus uit de winkel, maar weinig tijd:

Spek- en hamblokjes uitbakken en dan met de Hollandaise saus(asperge kant en klare saus) van knorr, dan de eieren (1 p.p.) en kruiden naar smaak. Eventueel kaas, knoflook, italiaanse kruiden en zout en peper toevoegen.
Deze saus heeft slechts 2 gram Kh/100 gram saus, eventueel nog te verdunnen met water

Heb je meer tijd dan zelf:
slagroom, eieren( 1 p.p.), beetje peper en uitgebakken spek- en hamreepjes.
Eventueel nog kruiden toe voegen en met water te verdunnen..

NenaDubois
Moderator
Berichten: 2621
Lid geworden op: Vr 25 Mei 2007, 15:49:49
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 23/01/2005
Land: Belgie
Locatie: Geel

Re: Carbonara saus

Berichtdoor NenaDubois » Zo 01 Sep 2019, 14:21:00

Zelfs de enige, echte, originele carbonara (ZONDER room!) is een makkie én... kh-arm!:

- 2 hele eieren loskloppen en mengen met een flinke hoeveelheid zwarte gemalen peper en ong.100 g geraspte parmezaan (of andere goed doorsmakende oude kaas als grana padano, pecorino,...)
- Spekblokjes (niet te knapperig) uitbakken, van het vuur nemen en het ei-kaasmengsel al roerend onder de warme spekblokjes mengen zodat de eieren een beetje stollen maar de saus toch nog enigzins vloeibaar blijft. Als ze toch te dik zou worden, kan men ev. nog verdunnen met een klein scheutje water.

saskia.v.h
Moderator
Berichten: 1083
Lid geworden op: Vr 22 Jan 2010, 16:55:42
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 12-01-2004
Land: Nederland
Locatie: Leusden

Re: Carbonara saus

Berichtdoor saskia.v.h » Di 10 Sep 2019, 21:32:33

Lekker beide!


Terug naar “Sauzen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten