pittige komkommer

Hendien
Berichten: 14626
Lid geworden op: Wo 28 Mar 2007, 13:56:55

pittige komkommer

Berichtdoor Hendien » Zo 03 Aug 2008, 15:25:18

Snijd  de komkommer doormidden verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in blokjes.
Verwarm wat azijn met zoetstof naar smaak en en lepletje sambal. Giet de warme vloeistof over de komkommer, laat de smaken intrekken.
Dit recept schijnt ook  te kunnen met komkommer uit diepvries

Monique
Erelid
Berichten: 17473
Lid geworden op: Vr 09 Mar 2007, 11:14:44
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
Locatie: amsterdam

Re: pittige komkommer

Berichtdoor Monique » Zo 03 Aug 2008, 16:46:26

Komkommer uit de vriezer word anders puree :?

Peter
Berichten: 128
Lid geworden op: Do 29 Mar 2007, 23:11:02
Geslacht: man
Atkins sinds: 1-7-2003
Land: Nederland
fase: 1
Locatie: Delft

Re: pittige komkommer

Berichtdoor Peter » Do 04 Dec 2008, 12:17:39

Af en toe doe ik schijfjes komkommer in een oude (b.v. augurken-)pot met azijn, zoetsof en een fijn gesneden cayennepeper. Deze peper is net wat pittiger dan de reguliere sambal. De pot bewaar ik in de ijskast en is minstens een week houdbaar, peper en azijn zorgen voor een converserende werking.

Gast
Berichten: 6261
Lid geworden op: Wo 28 Mar 2007, 19:48:47

Re: pittige komkommer

Berichtdoor Gast » Do 04 Dec 2008, 13:58:14

Peter op do 04 december 2008, 12:17:39 schreef:Af en toe doe ik schijfjes komkommer in een oude (b.v. augurken-)pot met azijn, zoetsof en een fijn gesneden cayennepeper. Deze peper is net wat pittiger dan de reguliere sambal. De pot bewaar ik in de ijskast en is minstens een week houdbaar, peper en azijn zorgen voor een converserende werking.


Maakt dat niet veel lawaai, al die converserende komkommer  :wink:

Miepje

Hendien
Berichten: 14626
Lid geworden op: Wo 28 Mar 2007, 13:56:55

Re: pittige komkommer

Berichtdoor Hendien » Zo 04 Jan 2009, 10:23:06

Monique op zo 03 augustus 2008, 15:46:26 schreef:Komkommer uit de vriezer word anders puree :?


Het schijnt dat je de komkommer in blokjes moet snijden dan invriezen en na het invriezen het sausje warm over de bevroren komkommer gieten. Schijnt erg lekker te zijn


Terug naar “Salades”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast