Cham­pig­non­spie­sen

Vlindertje
Berichten: 4169
Lid geworden op: Zo 17 Apr 2011, 18:40:28
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
fase: 4
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Cham­pig­non­spie­sen

Berichtdoor Vlindertje » Vr 04 Jan 2013, 18:40:03

Cham­pig­non­spie­sen
Afbeelding
Bron:
Allerhande 4 2007

Specificaties
hapje
6 personen
45 min
vegetarisch

Ingrediënten
1 bakje kastanjechampignons (250 g)
1 citroen, schoongeboend
4 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 theelepel grof zeezout
2 el roomboter, op kamertemperatuur

Materialen
ovenschaal
satéstokjes, 30 min. in water geweekt

Bereiden
Laat de satéprikkers 30 min. in water weken.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rijg de champignons aan de prikkers.
Rasp de helft van de schil van de citroen en snijd de rasp zeer fijn.
Meng de citroenrasp, tijmblaadjes en het zeezout door de roomboter.
Leg de champignonspiesjes in de ovenschaal en verdeel de citroen-tijmboter erover.
Bak de spiesjes 5 min. in de hete oven.
Serveer ze direct, met een partje citroen erbij.

Tip
De champignonspiesjes meenemen?
Leg de nog rauwe spiesjes in de ovenschaal, verdeel de citroen-tijmboter erover en bedek de schaal met aluminiumfolie.
Schuif hem op de plaats van bestemming in de oven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:45 kcal
Eiwit:1 g
Vet:4 g
Koolhydraten:0 g

Type
frans, vegetarisch

Terug naar “Snackrecepten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast