Zuur-ingemaakte eieren (vegetarisch)

Vlindertje
Berichten: 4169
Lid geworden op: Zo 17 Apr 2011, 18:40:28
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
fase: 4
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Zuur-ingemaakte eieren (vegetarisch)

Berichtdoor Vlindertje » Ma 07 Jan 2013, 15:35:00

Zuur-ingemaakte eieren
Afbeelding

Ingrediënten
Porties: 12
12 zeer grote eieren
350 ml ciderazijn
350 ml water
1 eetlepel inmaakkruiden
1 teentje knoflook, gekneusd
1 laurierblaadje

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten
1. Leg de eieren in een steelpan, giet er koud water bij tot ze allemaal helemaal onder staan. Breng het water aan de kook, doe dan het vuur uit en leg meteen het deksel op de pan. Laat de eieren 10 tot 12 minuten in het hete water liggen; laat ze dan schrikken en pel ze.
2. Meng in een middelgroot steelpannetje op matig vuur de azijn, het water en de inmaakkriuden. Breng het aan de kook en roer de knoflook en het laurierblaadje erdoor. Neem de pan van het vuur.
3. Leg de eieren in gesteriliseerde bakjes, vul de bakjes met het hete azijnmengsel, sluit de bakjes goed af en laat ze 8 tot 10 dagen in de ijskast staan.
Je kunt de eieren ook in een gesterilisseerde en goed sluitende weckfles doen.

Terug naar “Snackrecepten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast