mars ijs

Annemiek89
Berichten: 1061
Lid geworden op: Di 03 Jan 2012, 18:59:53
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 15-06-2013
Land: Nederland
fase: 1
Locatie: Groningen

mars ijs

Berichtdoor Annemiek89 » Zo 05 Feb 2012, 21:44:55

De vanille creme gemaakt met het basisrecept voor bonbon (de vulling)
Dus slagroom + roomboter + vanille + natrena >hengheng>ijsblokjesvorm>vriezer

vervolgens het caramel idee van de sesamcookies gebruikt, met een scheut slagroom erdoor
en een ietsiepietsie vanille (lijkt in het begin van carameliseren te schiften, maar komt helemaal goed!)
Dit word een soort karamelcreme, die je in een met bakpapierbeklede bak stort.

zelfgemaakte (of suikervrije) chocolade au bain marie smelten>likje karamel met een hete, natte lepel op stukje bevroren vulling doen>door de chocolade heen en weer in de vriezer!

Het vergt een hele hoop behendigheid, maar heb er stiekem een geproefd en is echt zalig!
Wil je echt stout doen lijkt het me ook wel lekker om wat geroosterde gekarameliseerde amandelstukjes in de vulling te proppen! (of gewoon wat geroosterde amandelstukjes in de karamel te dumpen..is wel makkelijker natuurlijk!)

ik weet 1 ding zeker, ik maak ze niet! veels te lekker!

Niniki
Berichten: 2045
Lid geworden op: Zo 04 Mei 2008, 12:13:28
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
fase: 1
Locatie: Domburg

Re: mars ijs

Berichtdoor Niniki » Zo 05 Feb 2012, 21:47:27

Ik geloof dat ik dat ook niet wil proeven, hoor! :wink:

Gordita1974
Berichten: 339
Lid geworden op: Do 09 Sep 2010, 20:30:01
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: augustus 2010
Land: Spanje
fase: 1

Re: mars ijs

Berichtdoor Gordita1974 » Zo 05 Feb 2012, 21:49:42

Jeeee dat durf ik ook niet hoor dat klinkt veeeel te lekker dan kan ik het echt niet bij een beetje houden. Ik ken mezelf en haha dat voor iemand die niet van het zoetegebeuren is


Terug naar “Snackrecepten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten