Witloof-kipschotel

NenaDubois
Moderator
Berichten: 2621
Lid geworden op: Vr 25 Mei 2007, 15:49:49
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 23/01/2005
Land: Belgie
Locatie: Geel

Witloof-kipschotel

Berichtdoor NenaDubois » Wo 09 Feb 2011, 15:17:21

Ingrediënten (voor 2 pers.):
400g kipfilet
300 à 400g witloof
1dl room
75g geraspte kaas
1el kerriepoeder
nootmuskaat, peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven op 200°C.
Snij de kipfilet in dobbelstenen en bak goudbruin. Kruid met de helft van het kerriepoeder, peper en zout.
Snij het witloof in stukken van ong. 1cm en verdeel over de bodem van een ovenschotel. Schep de kip er bovenop.
Roer in een kom de room samen met de helft van de kaas, de rest van het kerriepoeder, nootmuskaat, peper en zout.
Giet over de kip en strooi de rest van de kaas erover.
Schuif voor ongeveer 20 min. in de oven.

Choucroute
Berichten: 17857
Lid geworden op: Vr 30 Mar 2007, 19:35:27
Geslacht: vrouw
Land: Italie
Locatie: Sesona

Re: Witloof-kipschotel

Berichtdoor Choucroute » Wo 09 Feb 2011, 15:18:07

Ohh, dat klinkt ook lekker.

Monique
Erelid
Berichten: 17473
Lid geworden op: Vr 09 Mar 2007, 11:14:44
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
Locatie: amsterdam

Re: Witloof-kipschotel

Berichtdoor Monique » Wo 09 Feb 2011, 15:24:24

Krijg je dan niet een waterig geheel? Bij mij komt er bij rauwe witloof uit de oven altijd zoveel vocht vrij.

NenaDubois
Moderator
Berichten: 2621
Lid geworden op: Vr 25 Mei 2007, 15:49:49
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 23/01/2005
Land: Belgie
Locatie: Geel

Re: Witloof-kipschotel

Berichtdoor NenaDubois » Wo 09 Feb 2011, 15:33:05

Ik dacht dat ik het recept op dit forum gevonden had, maar toen ik het daarnet zocht om ernaar te kunnen verwijzen, vond ik het niet terug. Ik zal het waarschijnlijk dan toch ergens anders gehaald hebben.

Ik maak dit regelmatig klaar omdat het zo gemakkelijk en (toch) lekker is. Een beetje een variatie op kip/curry.
Ik heb het ook maar meteen bij de kiprecepten geplaatst omdat ik denk dat het bij de meesten wel in de smaak zal vallen.

NenaDubois
Moderator
Berichten: 2621
Lid geworden op: Vr 25 Mei 2007, 15:49:49
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 23/01/2005
Land: Belgie
Locatie: Geel

Re: Witloof-kipschotel

Berichtdoor NenaDubois » Wo 09 Feb 2011, 15:38:39

Monique op 09-02-2011, 15:24:24 schreef:Krijg je dan niet een waterig geheel? Bij mij komt er bij rauwe witloof uit de oven altijd zoveel vocht vrij.


Ja, het witloof laat wel wat vocht los, maar dat valt bij mij nogal mee. Ik moet er wel bijvertellen dat ik altijd witloof gebruik dat in volle grond geteeld is en dat lost minder vocht dan witloof uit hydrocultuur.
Je zou het witloof misschien ook eerst wat kunnen aanstoven zodat het meeste vocht eruit is en dan niet meer zo lang in de oven - enkel nog even onder de grill om een knapperig kaaskorstje te verkrijgen.

Gast
Berichten: 6261
Lid geworden op: Wo 28 Mar 2007, 19:48:47

Re: Witloof-kipschotel

Berichtdoor Gast » Do 10 Feb 2011, 09:34:33

Volgens mij is dit een variatie op een 'gouwe ouwe', een van de eerste Atkinsrecepten die ik maakte.
Volgens het origineel moet je de kip aanbakken met currypoeder (ik neem hot curry) en dan op de rauwe witlof leggen. Dan een half uurtje in de oven. Daarna overgieten met een mengsel van crème fraîche, geraspte kaas en knoflook en dan nog een kwartier in de oven.

Niet dat jouw variatie niet lekker klinkt hoor!

ven
Berichten: 3170
Lid geworden op: Ma 16 Jan 2012, 21:39:51
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 16-12-2012
fase: 1
Locatie: Zeeland

Re: Witloof-kipschotel

Berichtdoor ven » Ma 18 Jun 2012, 20:41:21

Jummm heb em wel met wat creme fraiche gemaakt leek me wat minder vochtig op het eind. Erg smakelijk!


Terug naar “Kiprecepten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast