Gebraden kip gevuld met ricotta en kruiden

Vlindertje
Berichten: 4169
Lid geworden op: Zo 17 Apr 2011, 18:40:28
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
fase: 4
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Gebraden kip gevuld met ricotta en kruiden

Berichtdoor Vlindertje » Do 21 Jun 2012, 22:53:08

Gebraden kip gevuld met ricotta en kruiden
Afbeelding
Ingrediënten:
~ 1,6 kg scharrelkip
~ 375 g verse ricotta
~ 2 el bieslook, fijngeknipt
~ 2 el verse kervel, fijngehakt
~2 tl citroenrasp
~ zeezout
~ versgemalen zwarte peper
~ olijfolie

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 ?C.
Leg de kip met de borst naar beneden op een snijplank.
Snij met een scherp mes aan weerszijden van de ruggengraat waarbij u door het vel en bot heen snijdt.
Haal de ruggengraat eruit.
Draai de kip om en druk stevig op het borstbeen zodat het breekt en u de borst plat kunt maken.
Stop de uiteinden van de vleugels onder de borst.
Meng de ricotta met de kruiden, de citroenrasp, het zout en de peper.
Trek met de vingers voorzichtig het vel van de borst omhoog tot aan de dij. Smeer het ricottamengsel gelijkmatig uit onder het vel over borst en dij.
Leg de kip in een braadslee en doe er wat olijfolie en zout en peper over.
Braad de kip 50 minuten of totdat het braadvocht helder is als u een vleespen in het dikste deel van de dij prikt.
Laat 5 minuten rusten en snij de kip aan.

BEREIDINGSTIJD: 30 minuten + 50 minuten in de oven

RECEPTEN: BILL GRANGER FOTO’S: PETRINA TINSLAY, STEVE BROWN

Elisabeth
Berichten: 4021
Lid geworden op: Zo 14 Dec 2008, 20:48:33
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 15-12-2008
Locatie: Enschede

Re: Gebraden kip gevuld met ricotta en kruiden

Berichtdoor Elisabeth » Vr 22 Jun 2012, 09:28:11

:kwijl:


Terug naar “Kiprecepten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast