Deze is voor 4 porties - 1 gram koolhydraten per portie
lijstje:
2 eetlepels olijfolie
4 grote kipfilets
zout naar smaak
zwarte peper naar smaak
1 teentje knoflook, fijngehakt
80 ml creme fraiche
1 1/2 eetlepel kerriepoeder
2 eetlepers gedroogde basilicum
8 bladeren sla, gewassen en gedroogd
Kipfilets bakken in de olijfolie, ondertussen bestrooien met zout en peper en aan het eind de knoflook eventjes meebakken. Daarna 60 ml creme fraiche en 2 eetlepels water door de kip roeren. Het geheel laten sudderen (ong. 10 minuutjes) en ondertussen de blaadjes sla op de borden leggen.
Vervolgens de kipfilet boven op de sla leggen, dan meng je de rest van de creme fraiche (20 ml), de basilicum en peper & zout door het roommengsel in de pan. Deze over de kipfilets schenken en voíla!
Smaakt heerlijk
Kipkerrie met basilicum
-
- Berichten: 290
- Lid geworden op: Di 29 Mei 2007, 16:02:29
-
- Berichten: 352
- Lid geworden op: Vr 21 Mei 2010, 23:01:03
- Geslacht: vrouw
- Atkins sinds: 18-05-2010/13-01-2014/06-2015
- Land: Nederland
- fase: 1
- Locatie: Lekkerkerk
- Contact:
Re: Kipkerrie met basilicum
Dit recept had ik jaren geleden uitgeprint.
Vandaag (weer) voor het eerst gemaakt.
Een beetje aangepast, maar niet veel.
Kip blokjes(1kant en klaar verpakking), kruiden
8 eetl. crème fraiche
1/3 gele paprika
Paar reepjes rode, paar reepjes groene
1 ui ( middelmaatje)
Champignons
Beetje water
Kip bakken in best aardig wat boter
Groente erbij
Vuur temperen, crème fraich erbij plus water
Op een bedje van gesneden ijsbergsla
Ik heb eerlijk gezegd niets gewogen, want was de hele dag aan het rennen, en moest weer door.
Het smaakte verrukkelijk!!!
Echt super!
Deze maak ik echt vaker.
Vandaag (weer) voor het eerst gemaakt.
Een beetje aangepast, maar niet veel.
Kip blokjes(1kant en klaar verpakking), kruiden
8 eetl. crème fraiche
1/3 gele paprika
Paar reepjes rode, paar reepjes groene
1 ui ( middelmaatje)
Champignons
Beetje water
Kip bakken in best aardig wat boter
Groente erbij
Vuur temperen, crème fraich erbij plus water
Op een bedje van gesneden ijsbergsla
Ik heb eerlijk gezegd niets gewogen, want was de hele dag aan het rennen, en moest weer door.
Het smaakte verrukkelijk!!!
Echt super!
Deze maak ik echt vaker.

-
- Berichten: 352
- Lid geworden op: Vr 21 Mei 2010, 23:01:03
- Geslacht: vrouw
- Atkins sinds: 18-05-2010/13-01-2014/06-2015
- Land: Nederland
- fase: 1
- Locatie: Lekkerkerk
- Contact:
Re: Kipkerrie met basilicum
Nu heb ik het vanavond weer gemaakt, en zowaar...vriendlief at mee. Hij moest eigenlijk niks van die rommel weten (??) maar het smaakt toch best, al zei hij dat met weinig woorden. (bordje was leeg.
.)
Alleen zou het fijn zijn als er meer saus was in de pan.
Weet iemand hoe ik dat voor elkaar krijg?
Misschien wat slagroom erdoor en nog wat water?
Of wordt het dan te dun?
Of gewoon nog een paar eetlepels creme fraiche?
Maar wordt het dan niet te machtig?
tips zijn welkom!!

Alleen zou het fijn zijn als er meer saus was in de pan.
Weet iemand hoe ik dat voor elkaar krijg?
Misschien wat slagroom erdoor en nog wat water?
Of wordt het dan te dun?
Of gewoon nog een paar eetlepels creme fraiche?
Maar wordt het dan niet te machtig?
tips zijn welkom!!
-
- Berichten: 4169
- Lid geworden op: Zo 17 Apr 2011, 18:40:28
- Geslacht: vrouw
- Land: Nederland
- fase: 4
- Locatie: Leeuwarden
- Contact:
Re: Kipkerrie met basilicum
Ik zou er wat meer slagroom door doen, en dan natuurlijk proeven of het nog goed gekruid is.
Re: Kipkerrie met basilicum
Dit heb ik vandaag gegeten, kippedijen uiteindelijk gaar gestoofd in de saus, saus apart opgediend. Erg lekker.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast