Kipkerrie met basilicum

Forum Recepten
Berichten: 290
Lid geworden op: Di 29 Mei 2007, 16:02:29

Kipkerrie met basilicum

Berichtdoor Forum Recepten » Di 27 Mar 2007, 03:08:36

Deze is voor 4 porties - 1 gram koolhydraten per portie

lijstje:
2 eetlepels olijfolie
4 grote kipfilets
zout naar smaak
zwarte peper naar smaak
1 teentje knoflook, fijngehakt
80 ml creme fraiche
1 1/2 eetlepel kerriepoeder
2 eetlepers gedroogde basilicum
8 bladeren sla, gewassen en gedroogd

Kipfilets bakken in de olijfolie, ondertussen bestrooien met zout en peper en aan het eind de knoflook eventjes meebakken. Daarna 60 ml creme fraiche en 2 eetlepels water door de kip roeren. Het geheel laten sudderen (ong. 10 minuutjes) en ondertussen de blaadjes sla op de borden leggen.

Vervolgens de kipfilet boven op de sla leggen, dan meng je de rest van de creme fraiche (20 ml), de basilicum en peper & zout door het roommengsel in de pan. Deze over de kipfilets schenken en voí­la!

Smaakt heerlijk

rijkje
Berichten: 352
Lid geworden op: Vr 21 Mei 2010, 23:01:03
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 18-05-2010/13-01-2014/06-2015
Land: Nederland
fase: 1
Locatie: Lekkerkerk
Contact:

Re: Kipkerrie met basilicum

Berichtdoor rijkje » Wo 05 Feb 2014, 23:34:22

Dit recept had ik jaren geleden uitgeprint.
Vandaag (weer) voor het eerst gemaakt.
Een beetje aangepast, maar niet veel.

Kip blokjes(1kant en klaar verpakking), kruiden
8 eetl. crème fraiche
1/3 gele paprika
Paar reepjes rode, paar reepjes groene
1 ui ( middelmaatje)
Champignons
Beetje water

Kip bakken in best aardig wat boter
Groente erbij
Vuur temperen, crème fraich erbij plus water

Op een bedje van gesneden ijsbergsla

Ik heb eerlijk gezegd niets gewogen, want was de hele dag aan het rennen, en moest weer door.

Het smaakte verrukkelijk!!!

Echt super!
Deze maak ik echt vaker. :yes:

rijkje
Berichten: 352
Lid geworden op: Vr 21 Mei 2010, 23:01:03
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 18-05-2010/13-01-2014/06-2015
Land: Nederland
fase: 1
Locatie: Lekkerkerk
Contact:

Re: Kipkerrie met basilicum

Berichtdoor rijkje » Zo 09 Feb 2014, 19:05:13

Nu heb ik het vanavond weer gemaakt, en zowaar...vriendlief at mee. Hij moest eigenlijk niks van die rommel weten (??) maar het smaakt toch best, al zei hij dat met weinig woorden. (bordje was leeg. :tu: .)

Alleen zou het fijn zijn als er meer saus was in de pan.
Weet iemand hoe ik dat voor elkaar krijg?
Misschien wat slagroom erdoor en nog wat water?
Of wordt het dan te dun?
Of gewoon nog een paar eetlepels creme fraiche?
Maar wordt het dan niet te machtig?

tips zijn welkom!!

Vlindertje
Berichten: 4169
Lid geworden op: Zo 17 Apr 2011, 18:40:28
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
fase: 4
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Kipkerrie met basilicum

Berichtdoor Vlindertje » Zo 09 Feb 2014, 19:07:02

Ik zou er wat meer slagroom door doen, en dan natuurlijk proeven of het nog goed gekruid is.

Hendien
Berichten: 14626
Lid geworden op: Wo 28 Mar 2007, 13:56:55

Re: Kipkerrie met basilicum

Berichtdoor Hendien » Wo 12 Mar 2014, 06:45:05

Dit heb ik vandaag gegeten, kippedijen uiteindelijk gaar gestoofd in de saus, saus apart opgediend. Erg lekker.


Terug naar “Kiprecepten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast