Mijn dagelijkse 'brood'.

Niniki
Berichten: 2042
Lid geworden op: Zo 04 Mei 2008, 12:13:28
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
fase: 1
Locatie: Domburg

Mijn dagelijkse 'brood'.

Berichtdoor Niniki » Zo 30 Jun 2019, 17:05:23

Mijn dagelijkse ‘brood’.

Ingrediënten per ‘broodje’:
Boter, scheutje vloeibare
Amandelmeel, 40 gr
Kelp, ½ theelepel
Cacao, klein beetje voor de kleur
ei,1
vit C, klein beetje
Alpro Soya Cuisine, scheutje
Wijnsteenbakpoeder, ½ theelepel
Gist, ½ theelepel opgelost in lauw water
zout

Ik eet fase 1, m.u.v. 1 sneetje van dit ‘broodje’.
Ik maak 3 ‘broodjes’ tegelijkertijd en gooi er dan 2(gesneden) in de vriezer.
Het snijden doe ik met de tomaten-snijder, die er schijfjes van maakt.
Zo haal je uit één 'broodje' dus meerdere sneetjes.
Het is eigenlijk dan een soort klein rond boterhammetje, maar dan zonder korst.
Eventueel kan je ook even in de broodrooster gooien voor een wat meer knapperig resultaat.

Neem bv. 3 soepkommen.
Doe er per soepkom de ingrediënten in; eerst alle ‘poeders’, m.u.v. de gist.
Dus de amandelmeel, kelp, cacao, vit. C, wijnsteenbakpoeder en die meng je goed door elkaar.
Vervolgens de scheutjes vloeibare boter, de Alpro Soya Cuisine en het ei en weer goed mengen.
Op het laatst de gist in water opgelost.

Dan gaan ze op 850 Watt de magnetron in voor 3 minuten. De bovenkant moet in het midden ook niet meer vloeibaar zijn, anders nog even terug in de magnetron.
Dan haal ik ze uit de soepkommen en ik keer ze, zodat de onderkant nog even boven ligt en dan een 30 sec. in de magnetron.
Daarna laat ik ze afkoelen, door de op de zijkant te leggen, zodat het vocht goed kan verdampen.
Ik snij ze met een tomaten-snijder, die normaal schijfjes maakt van de tomaten, zodat ik gelijke schijfjes (‘boterhammen’) krijg.
Voor mij werkt het als een soort kleine boterham, ik neem er dagelijks 1 sneetje van met veel beleg.

Smakelijk, hopelijk hebben anderen er ook iets aan.

saskia.v.h
Moderator
Berichten: 1078
Lid geworden op: Vr 22 Jan 2010, 16:55:42
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 12-01-2004
Land: Nederland
Locatie: Leusden

Re: Mijn dagelijkse 'brood'.

Berichtdoor saskia.v.h » Zo 30 Jun 2019, 21:49:36

Is dat Kelp een zoutvervanger?

Niniki
Berichten: 2042
Lid geworden op: Zo 04 Mei 2008, 12:13:28
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
fase: 1
Locatie: Domburg

Re: Mijn dagelijkse 'brood'.

Berichtdoor Niniki » Ma 01 Jul 2019, 01:16:50

Ik heb Kelp toegevoegd, omdat het jodium in zich heeft. Iets wat gewoon brood ook heeft.

NenaDubois
Moderator
Berichten: 2615
Lid geworden op: Vr 25 Mei 2007, 15:49:49
Geslacht: vrouw
Atkins sinds: 23/01/2005
Land: Belgie
Locatie: Geel

Re: Mijn dagelijkse 'brood'.

Berichtdoor NenaDubois » Ma 01 Jul 2019, 16:40:12

Ik gebruik altijd 'gejodeerd' zout = gewoon keukenzout waar jodium aan toegevoegd werd. Is dat niet net zo goed als kelp? (en.... goedkoper)

Niniki
Berichten: 2042
Lid geworden op: Zo 04 Mei 2008, 12:13:28
Geslacht: vrouw
Land: Nederland
fase: 1
Locatie: Domburg

Re: Mijn dagelijkse 'brood'.

Berichtdoor Niniki » Di 02 Jul 2019, 14:54:22

NenaDubois schreef:Ik gebruik altijd 'gejodeerd' zout = gewoon keukenzout waar jodium aan toegevoegd werd. Is dat niet net zo goed als kelp? (en.... goedkoper)


Niet als je een hogere bloeddruk hebt. ;)
Ik gebruik ook geen Na-zout, maar K-zout.


Terug naar “Brood en broodjes”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten